Περιγραφή
Γεύση: Ρητινώδη, ήπια γλυκιά γεύση.
Άρωμα: Το άρωμά του είναι ένας συνδυασμός πευκόμελου με ανθόμελο.
Xρώμα: Ιδιαίτερο, κεχριμπαρένιο.
Kρυστάλλωση: Κρυσταλλώνει σχετικά αργά.
€5.00
Mία εξαιρετική ποικιλία Ελληνικού μελιού το οποίο προέρχεται από πεύκα και άνθη. Είναι ένας άριστος φυσικός συνδυασμός ανθόμελου και πευκόμελου. Ενώνεται η γλυκιά γεύση των ανθέων με την ήπια γλυκύτητα του πεύκου. Έχει τις ευεργετικές ιδιότητες και των δύο κατηγοριών μελιού.
100% Φυσικό Προϊόν.
Ελληνικό προϊόν.
Βάρος / Weight: 500gr
Γεύση: Ρητινώδη, ήπια γλυκιά γεύση.
Άρωμα: Το άρωμά του είναι ένας συνδυασμός πευκόμελου με ανθόμελο.
Xρώμα: Ιδιαίτερο, κεχριμπαρένιο.
Kρυστάλλωση: Κρυσταλλώνει σχετικά αργά.
Βάρος | 0.650 kg |
---|
Tο πευκοανθόμελο θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας, η οποία οφείλεται στο υψηλό ποσοστό τέφρας που περιέχει και στο πλήθος διαφορετικών ουσιών που συνυπάρχουν στη σύστασή του. Από τις ουσίες αυτές κυρίαρχη θέση κατέχουν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός κ.λπ.), σε μεγάλη περιεκτικότητα. Είναι επίσης πλούσιο σε υδατάνθρακες, οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα, ένζυμα, βιταμίνες , νάτριο και κάλιο, ενώ έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλια. Συστήνεται σε αθλητές και σε παιδιά.
Έχει αντισηπτική δράση, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. Επίσης είναι ένα θαυμάσιο φάρμακο για την καταπολέμηση των παθήσεων του λαιμού, ενώ χάρη στο χαμηλό pH και στην υψηλή περιεκτικότητά του σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, καταπολεμά αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.
Ακόμη είναι τονωτικό. Εντείνει τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους και, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χολίνη, βοηθά τα άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Επειδή δεν περιέχει το ένζυμο Καταλάση, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες
*Η κρυστάλλωση του μελιου είναι μια φυσική διαδικασία του ανεπεξεργαστου μελιού . Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι πάλι σε υγρή μορφή είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό (μπεν μαρί), δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνει τους 45-50оС, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά.
* Να μην καταναλώνεται από βρέφη κάτω των 12 μηνών.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.