Προσφορά!

Μέλι Αγριολούλουδων

Original price was: €11.00.Η τρέχουσα τιμή είναι: €10.00.

Το μέλι αγριολούλουδων ανήκει στην κατηγορία των ανθόμελων και παράγεται κυρίως στα τέλη καλοκαιριού. Είναι ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας, που οφείλεται στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Προέρχεται από τη μιξη μεγάλης ποικιλίας άγριων λουλουδιών, κυρίως όμως της αγριοσουσαμιάς και διάφορων αγκαθιών που ανθίζουν εκείνη τη περίοδο, είναι ένα μέλι περιορισμένης παραγωγής. Το χρώμα του είναι διαυγές βαθύ κίτρινο με χαρακτηριστικό υπέροχο άρωμα και αρκετά γλυκιά γεύση. Λόγω της φυσικής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, κρυσταλλώνει σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

100% Φυσικό Προϊόν.

 Ελληνικό προϊόν.

Βάρος / Weight: 980gr

 

Κατηγορία: Ετικέτες: , , Product ID: 2330

Περιγραφή

Γεύση: Έχει ευχάριστη γεύση και επίγευση που μένει για αρκετές ώρες.

Άρωμα: Είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό μέλι με μυρωδιά αγριολούλουδων.

Xρώμα: Το χρώμα του είναι διαυγές βαθύ κίτρινο, μυρωδάτο με ευχάριστη γεύση και επίγευση που μένει για αρκετές ώρες.

Kρυστάλλωση: Λόγω της φυσικής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, κρυσταλλώνει σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 1.3 κ.

Θρεπτική Αξία

Το μέλι δάσους και ανθέων χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης θρεπτικής άξιας καθώς περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Επιπλέον περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν προστατευτικά ενώ δρα καταπραϋντικά αλλά και θεραπευτικά στον πονόλαιμο, τις στομαχικές διαταραχές και τη γρίπη.

Ιδιότητες

Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Βοηθάει επίσης στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση. Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μέλια.

Χρήσιμα

*Η κρυστάλλωση του μελιου είναι μια φυσική διαδικασία του ανεπεξεργαστου μελιού . Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι πάλι σε υγρή μορφή  είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό (μπεν μαρί), δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνει τους 45-50оС, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά. 

* Να μην καταναλώνεται από βρέφη κάτω των 12 μηνών.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Μέλι Αγριολούλουδων”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικοινωνία

Λευκώνας - Σερρών Μελισσοκόμοι: Οδυσσέας & Χρήστος Αρτζανίδης

Ακολουθήστε μας