Περιγραφή
Γεύση: Η γεύση του είναι πολύ γλυκιά και απαλή.
Άρωμα: Tο άρωμά του θυμίζει με διακριτικό τρόπο το άρωμα του άνθους της ακακίας.
Xρώμα: Το μέλι ακακίας έχει καθάριο χρώμα, κίτρινο λαμπερό, με κοκκινωπούς ιριδισμούς.
Kρυστάλλωση: Το μέλι ακακίας παραμένει ρευστό για πολύ καιρό.
Θρεπτική Αξία
Το μέλι ακακίας θεωρείται μέλι ανώτερης ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας. Πλούσιο σε φρουκτόζη και με χαμηλά ποσοστά σε σουκρόζη.
Ιδιότητες
Η καθημερινή του κατανάλωση συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας καθώς ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος καθώς και στην εντερική λειτουργία. Και ενίοτε μπορεί να καταναλωθεί και από διαβητικούς γιατί έχει πολύ χαμηλά ποσοστά σουκρόζης. Είναι ιδανικό για ηλικιωμένους και παιδιά γιατί προσφέρει ενέργεια και αντοχή. Για αυτό ονομάζεται και παιδικό μέλι.
Χρήσιμα
*Η κρυστάλλωση του μελιου είναι μια φυσική διαδικασία του ανεπεξεργαστου μελιού . Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι πάλι σε υγρή μορφή είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό (μπεν μαρί), δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνει τους 45-50оС, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά.
* Να μην καταναλώνεται από βρέφη κάτω των 12 μηνών.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.