Περιγραφή
Γεύση: Έχει απαλή και γλυκιά γεύση, και είναι ιδανικό για τα παιδιά.
Άρωμα: Είναι ένα ιδιαίτερα αρωματικό μέλι.
Xρώμα: Συνήθως έχει χρυσαφένιο χρώμα, ανοικτό κίτρινο και μερικές χρονιές κοκκινωπό.
Kρυστάλλωση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού λόγο της υψηλής ποσότητας γλυκόζης που περιέχει, κρυσταλλώνει σχετικά σύντομα, σε διάστημα 3-6 μηνών
Θρεπτική Αξία
Τα ανθόμελα βουνού περιέχουν πολλά μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο, γενικότερα, στην διατήρηση της ισορροπίας του ανθρώπινου οργανισμού. Από τα σημαντικότερα συστατικά αυτού του είδους του μελιού είναι και τα ένζυμα. Τα ένζυμα αυτά προέρχονται από την μέλισσα, την γύρη, το νέκταρ. Επίσης περιέχει τουλάχιστον 18 οργανικά οξέα, βασικά εκ’ των οποίων είναι το γλυκονικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το οξικό οξύ και το φωσφορικό οξύ.
Ιδιότητες
Μέλι με τονωτικές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αποτελεί μια φυσική πηγή ενέργειας.
Χρήσιμα
*Η κρυστάλλωση του μελιου είναι μια φυσική διαδικασία του ανεπεξεργαστου μελιού . Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι πάλι σε υγρή μορφή είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό (μπεν μαρί), δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνει τους 45-50оС, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά.
* Να μην καταναλώνεται από βρέφη κάτω των 12 μηνών.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.