Μέλι Παλιούρι (Τσαλί)

10.00

Το μέλι από το φυτό παλιούρι (τσαλί) είναι μια φημισμένη ποικιλία Ελληνικού μελιού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και περιορισμένη παραγωγή. Το παλιούρι είναι ένας ψηλός αγκαθωτός θάμνος με πολλά κίτρινα άνθη. Η ανθοφορία του συγκεκριμένου φυτού είναι σύντομη και διαρκεί περίπου 15 μέρες. Η συλλογή του μελιού από το παλιουρι γίνεται στα τέλη Μαΐου σε μικρές όμως ποσότητες και όχι κάθε χρόνο, λόγω της αστάθειας που παρουσιάζει ο καιρός  εκείνη την περίοδο. Το μέλι που παράγεται είναι άριστης ποιότητας, φωτεινού κίτρινου χρώματος, ήπιας οσμής, έχει μια ελαφρώς πικάντικη και ήπια γλυκιά  γεύση, κρυσταλλώνει πολύ αργά, συνήθως μετά από 8 με 10 μήνες.

Δοκιμάστε το πάνω σε ψωμί, με ένα ζεστό ποτήρι γάλα ή τσάι, με το γιαούρτι σας με ξηρούς καρπούς ή ακόμα και ως dressing στη σαλάτα σας.

100% Φυσικό Προϊόν.

 Ελληνικό προϊόν.

Βάρος / Weight: 980gr

 

Κατηγορία: Ετικέτες: , Product ID: 2412

Περιγραφή

Γεύση: Έχει  μια ελαφρώς πικάντικη και ήπια γλυκιά  γεύση

Άρωμα: Ήπιας οσμής

Xρώμα: Φωτεινό κίτρινο χρώμα

Kρυστάλλωση: Κρυσταλλώνει πολύ αργά, συνήθως μετά από 8 με 10 μήνες.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg

Θρεπτική Αξία

Το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη παλιουριού, παράγει εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας μέλι.
Χαρακτηριστικό του αποτελεί το ιδιαίτερα υψηλό ενζυμικό περιεχόμενο του, με τονωτικές, αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. ενώ παράλληλα Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης βοηθάει στη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια.

Ιδιότητες

Το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη παλιουριού, παράγει εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας μέλι
Χαρακτηριστικό του αποτελεί το ιδιαίτερα υψηλό ενζυμικό περιεχόμενο του, με τονωτικές, αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. ενώ παράλληλα Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης βοηθάει στη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια.

Χρήσιμα

*Η κρυστάλλωση του μελιου είναι μια φυσική διαδικασία του ανεπεξεργαστου μελιού . Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι πάλι σε υγρή μορφή  είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό (μπεν μαρί), δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνει τους 45-50оС, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά. 

* Να μην καταναλώνεται από βρέφη κάτω των 12 μηνών.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Μέλι Παλιούρι (Τσαλί)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικοινωνία

Λευκώνας - Σερρών Μελισσοκόμοι: Οδυσσέας & Χρήστος Αρτζανίδης

Ακολουθήστε μας