Description
Γεύση: Η γεύση του είναι ιδιαίτερη και πλούσια, όχι πολύ γλυκιά λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης φυσικών σακχάρων.
Άρωμα: Έχει ιδιαίτερο και έντονο άρωμα.
Xρώμα: Το δασόμελο έχει χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα, μπορεί να είναι ακόμα και μαύρο, ενώ είναι ιδιαιτέρα παχύρευστο.
Kρυστάλλωση: Το μέλι δάσους δεν κρυσταλλώνει.
Θρεπτική Αξία
Το μέλι δάσους χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης θρεπτικής άξιας καθώς περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Επιπλέον περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν προστατευτικά ενώ δρα καταπραϋντικά αλλά και θεραπευτικά στον πονόλαιμο, τις στομαχικές διαταραχές και τη γρίπη.
Ιδιότητες
Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Βοηθάει επίσης στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση. Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μέλια.
Χρήσιμα
*Η κρυστάλλωση του μελιου είναι μια φυσική διαδικασία του ανεπεξεργαστου μελιού . Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι πάλι σε υγρή μορφή είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό (μπεν μαρί), δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνει τους 45-50оС, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά.
* Να μην καταναλώνεται από βρέφη κάτω των 12 μηνών.
Reviews
There are no reviews yet.