Περιγραφή
Γεύση: Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολύ γλυκό και έχει μια ξυλώδης γεύση.
Άρωμα: Έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα πευκοδάσους, κάποιοι το παρομοιάζουν με το άρωμα ιωδίου.
Xρώμα: Tο χρώμα του πευκόμελου είναι χαρακτηριστικό, συνήθως ανοιχτό καφέ και σχετικά θαμπό αν πρόκειται για το φθινοπωρινό πευκομελο. Ενώ το πευκόμελο που παράγεται την άνοιξη είναι πιο κοκκινωπό και διαυγές.
Kρυστάλλωση: Η κρυστάλλωση του πευκόμελου γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι χαμηλή. Πιο συγκεκριμένα, τα αμιγή πευκόμελα παραμένουν ρευστά, δηλαδή χωρίς να κρυσταλλώσουν, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.