Μέλι Πεύκου 500gr

5.00

Το μέλι Πεύκου αποτελεί περίπου το 65% της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα και προέρχεται απο τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellenica(γνωστό ως “Βαμβακάδα”,”Εργάτης”), όταν παρασιτεί στη Χαλέπειο και Τραχεία πεύκη. Oι κυριότερες περιοχές παραγωγής πευκόμελου είναι η βόρεια Eύβοια, η Xαλκιδική, η Θάσος, η Σκόπελος, η Zάκυνθος  η Pόδος και η Σέρρες. Από τα μέσα Αυγούστου ξεκινούν σε μεγάλες ποσότητες οι μελιτοεκκρίσεις και διαρκούν εώς την επόμενη άνοιξη. Ωστόσο οι περίοδοι των εκκρίσεων που αξιοποιούνται για την παραγωγή του πευκόμελου είναι από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο.

100% Φυσικό Προϊόν.

 Ελληνικό προϊόν.

Βάρος / Weight: 500gr

 

Κατηγορία: Ετικέτες: , Product ID: 1079

Περιγραφή

Γεύση: Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολύ γλυκό και έχει μια ξυλώδης γεύση.

Άρωμα: Έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα πευκοδάσους, κάποιοι το παρομοιάζουν με το άρωμα ιωδίου.

Xρώμα: Tο χρώμα του πευκόμελου είναι χαρακτηριστικό, συνήθως ανοιχτό καφέ και σχετικά θαμπό αν πρόκειται για το φθινοπωρινό πευκομελο. Ενώ το πευκόμελο  που παράγεται την άνοιξη είναι πιο κοκκινωπό και διαυγές.

Kρυστάλλωση: Η κρυστάλλωση του πευκόμελου γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι χαμηλή. Πιο συγκεκριμένα, τα αμιγή πευκόμελα παραμένουν ρευστά, δηλαδή χωρίς να κρυσταλλώσουν, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.650 kg

Θρεπτική Αξία

Tο πευκόμελο θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας κάτι πού είναι ενδεικτικό από το υψηλό ποσοστό τέφρας που διαθέτει. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Aπό τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.

Ιδιότητες

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα το καθιστά ιδανικό για δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Υψηλής διατροφικής αξίας και έως και τέσσερις φορές πιο έντονη αντιοξειδωτική δράση από οποιοδήποτε άλλο μέλι δάσους παγκοσμίως.

Χρήσιμα

*Η κρυστάλλωση του μελιου είναι μια φυσική διαδικασία του ανεπεξεργαστου μελιού . Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι πάλι σε υγρή μορφή  είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό (μπεν μαρί), δεν θα πρέπει όμως να υπερβαίνει τους 45-50оС, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά. 

* Να μην καταναλώνεται από βρέφη κάτω των 12 μηνών.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Μέλι Πεύκου 500gr”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικοινωνία

Λευκώνας - Σερρών Μελισσοκόμοι: Οδυσσέας & Χρήστος Αρτζανίδης

Ακολουθήστε μας